Laatst bijgewerkt:

Boek "Anders en toch gewoon"

In 2016 stelde we met trots het boek “Anders en toch gewoon – Families na donorconceptie” voor. In de afgelopen jaren heeft Astrid Indekeu hard gewerkt aan een vernieuwde editie die eind 2021 beschikbaar komt. Wat nieuw is, vind je verder op deze pagina.

vzw Donorfamilies heeft nog boeken van de eerste editie die aan een sterk gereduceerde prijs kan aangekocht worden. Dit boek is nog steeds uitermate geschikt voor heterokoppels aangezien de vernieuwde editie extra hoofdstukken heeft gekregen voor lesbische koppels, alleenstaande moeders en de Nederlands context.

We verkopen deze editie in België aan 9,50 + 5,50 verzendkosten. Stuur hiervoor een mail naar boekbestelling@donorfamilies.be. Met een bestelling via onze vzw, steun je onze werking.
Het nieuwe boek wordt verkocht aan 25,99, excl. even verzendkosten. Je kan het bestellen via www.astridindekeu.com. Door te bestellen bij de auteur steun je tegelijkertijd verder onderzoek en communicatie over families na donorconceptie.

De auteur, Astrid Indekeu, is wetenschappelijk adviseur van onze vzw. Dit boek is hét standaardwerk voor wensouders die denken aan gezinsvorming met donor-eicellen, -zaadcellen of -embryo's, of ouders die zo hun gezin gevormd hebben. Het boek informeert wensouders, legt uit dat bepaalde gevoelens heel normaal kunnen zijn in een verhaal van donorconceptie, laat zien hoe je omgeving en anderen zouden kunnen reageren en geeft tips voor ouders in interactie met hun kinderen.

Het boek is in 2016 mee tot stand gekomen door vzw donorfamilies. Wanneer het boek via ons besteld wordt, steun je ook de werking van onze vzw! 

Over het boek

Wat houdt ouderschap na donorconceptie in?
Hoe vertel je een kind dat je niet de genetische ouder bent?
Welke plaats heeft de donor in het gezin?

Zowel voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheidsproblemen als lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met veel vragen en twijfels.

Dit boek gaat in op de meest gestelde vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. Het heeft aandacht voor alle levensfasen die een gezin doorloopt, van kinderwens tot een gezin met volwassen kinderen. Daarbij laat het ook de families zelf aan het woord.

Tegelijkertijd biedt Anders en toch gewoon nuttige informatie voor familie, vrienden en professionele hulpverleners. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en getuigenissen van (wens)ouders en donorkinderen biedt dit boek zo een overzichtelijk beeld van belangrijke psychosociale aspecten van donorconceptie.

Een leesbaar en toegankelijk boek, voor ieder die meer wil weten over donorconceptie in ons land anno 2016. De auteur hanteert een objectieve stijl, zonder enige vooringenomenheid, maar schuwt ook niet de discussie. Een mustread voor iedereen die met dit onderwerp bezig is, als wensouder, donorouder, donorkind, hulpverlener of beleidsmaker.

Petra De Sutter, fertiliteitsexpert en professor aan de Universiteit Gent

Vernieuwde editie 2021

De 2de editie is geüpdatet met de meest recente resultaten uit wetenschappelijk onderzoek die verschenen zijn sinds de eerste editie. Dit wil zeggen dat de ervaringen van donorkinderen zelf meer aan bod komen. In deze herwerkte editie komen ook de ervaringen en vragen van solo-moeders en lesbische moeders expliciet aan bod.