26 March, 2019

Boek 'Anders en toch gewoon'

Bio Karlien visualKarlien

Mama van twee kinderen dankzij spermadonatie

Bestuurslid

Regio: Leuven


Bio Karlien visualIk ben mama van 2 kindjes die er zijn gekomen via spermadonatie: een dochtertje in 2011 en een zoontje in 2013.

In 2005 gingen we samenwonen, we werkten en genoten van het leven. In de zomer van 2008 trouwden we, we leefden op een roze wok. We wouden die liefde graag delen met een kindje. In mijn achterhoofd, hield ik er rekening mee dat de weg ernaar toe wel eens moeilijker kon zijn, maar dat het zo zwaar zou worden, daar had ik toen nog geen besef van.

Na een klein jaar had ik door dat er iets niet klopte. Mijn cycli duurde steeds langer, menig negatieve zwangerschapstest passeerde. We trokken naar de gynecoloog en dachtten snel zwanger te worden met medicatie die mijn cyclus in goede banen zou leiden. De spermatest zagen we als een pro forma onderzoek. Maar de wereld stond stil, de grond zakte onder onze voeten weg toen we de resultaten te horen kregen van die test.

Gelukkig vond ik na een tijdje lotgenoten, die net hetzelfde als wij meemaakten. Want ik kon maar bij weinig mensen terecht met ons verhaal. Het taboe was nog te groot. In die moeilijke periode, heb ik voor mezelf gezworen dat ik iets positiefs moest doen met de problemen die we doormaakten door bijvoorbeeld werk te maken van het doorbreken van dat taboe.

Toen er stemmen opgingen om een organizatie op te richten rond donorfamilies, was dat de ideale manier om iets te doen met dat gevoel. Ik heb geen specifieke taak binnen de vzw, maar probeer te helpen waar mogelijk, zoals bijvoorbeeld het bekender maken van de vzw.

Mijn boodschap aan toekomstige ouders is ‘ooit komt het goed’. Als je nu in woelige waters rondzwemt, weet dat er ooit een rustig zeetje op je wacht. Hoe dat zeetje er zal uitzien (met of zonder baaitje, met of zonder rotsen,...) dat weet niemand. Maar ooit wordt je terug gelukkig!

Ik ben mijn man heel dankbaar dat hij akkoord was om onze kinderwens via spermadonatie te verwekken. En de donor, want hij heeft er voor gezorgd dat dit mogelijk was!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.